Κορoνοϊός-Κίνα: Ελπίδες για εμβόλιο μέχρι το Σεπτέμβριο δίνει κορυφαίος αξιωματούχος

Κορoνοϊός-Κίνα: Ελπίδες για εμβόλιο μέχρι το Σεπτέμβριο δίνει κορυφαίος αξιωματούχος

Ελπίδες για ένα εμβόλιο κατά του νέου κορoνοϊού, που μπορεί να είναι έτοιμο για χρήση «έκτακτης ανάγκης» τον ερχόμενο Σεπτέμβριο δίνει κορυφαίος αξιωματούχος Υγείας στην Κίνα.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 12 μήνες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της Covid-19, αλλά ο δρ Γκάο Φου, επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κίνας, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στη χώρα του θα έχει παρασκευαστεί εμβόλιο πριν τα τέλη του έτους, ώστε να είναι έτοιμο εγκαίρως για την αναχαίτιση ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων του φονικού κορωνοϊού.

Αν οι κλινικές δοκιμές στεφθούν με επιτυχία, το εμβόλιο θα χορηγηθεί αρχικά στους υγειoνομικούς υπαλλήλους, αλλά μπορεί να είναι διαθέσιμο για το κοινό στις αρχές του 2021, μεταδίδει η South China Morning Post.

«Αυτά τα εμβόλια που αναπτύσσονται και είναι ακόμη στη Β΄ή την Γ΄Φάση των κλινικών δοκιμών μπορεί να χρησιμοποιηθούν για ορισμένες ειδικές ομάδες ατόμων, π.χ. για τους εργαζόμενους στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης», δήλωσε ο επιφανής Κινέζος ιολόγος στο δίκτυο CGTN. Είναι η πρώτη, όπως πιστεύεται, φορά που η Κίνα θέτει ένα χρονοδιάγραμμα για τις προσπάθειες παρασκευής αποτελεσματικού εμβολίου κατά της Covid-19, που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο σχεδόν 200.000 ανθρώπων ανά την υφήλιο.

Μόλις 12 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην ηπειρωτική Κίνα ανακοίνωσαν οι Αρχές το τελευταίο 24ωρο, την ώρα που η Χαρμπίν, μια πόλη 10 εκατομμυρίων στα βορειοανατολικά, ενέτεινε χθες τα περιοριστικά μέτρα μετά από μια ραγδαία το τελευταίο διάστημα διασπορά της Covid-19, που αποδόθηκε σε 22χρονο φοιτητή, ο οποίος επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι