Κορονοϊός: Σε νέα κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης οδεύει το Τόκιο

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, οι αρχές του Τόκιο θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να κηρύξει μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της αναζωπύρωσης κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού.

H κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας Γιασούτοσι Νισιμούρα σήμερα απόγευμα (τοπική ώρα) για να υποβάλει το σχετικό αίτημα, ανέφερε η γιαπωνέζικη εφημερίδα, επικαλούμενη πολλές πηγές.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα έχει αντισταθεί σε εκκλήσεις για την επανεπιβολή του εν λόγω έκτακτου μέτρου, το οποίο η κυβέρνηση υιοθέτησε τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια του προηγούμενου κύματος της πανδημίας. Οι ημερήσιες μολύνσεις της Covid-19 στο Τόκιο κατέγραψαν επίπεδα ρεκόρ με 1.337 κρούσματα στις 31 Δεκεμβρίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι