Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 10000 οι νεκροί στην Γερμανία, παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα η Αργεντινή

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, τους 10.000 ξεπέρασαν οι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού στη Γερμανία, από την έναρξη της πανδημίας.

Μέχρι σήμερα Σάββατο, 10.003 θάνατοι έχουν καταγραφεί από το ινστιτούτο, το οποίο κατέγραψε σήμερα 49 νέους θανάτους από την προηγούμενη ημέρα στη Γερμανία. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία ανέρχεται σε 403.291.

Παρατείνει τα μέτρα η Αργεντινή

Τα μέτρα περιορισμού στην Αργεντινή για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός παίρνουν παράταση για ακόμη δυο εβδομάδες όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες. «Βρισκόμαστε μακριά από τη λύση του προβλήματος αυτού», σχολίασε ο Φερνάντες στη διάρκεια επίσκεψής του στην επαρχία Μισιόνες, στη βορειοανατολική Αργεντινή.

Η χώρα των 44 εκατομμυρίων κατοίκων ανακοίνωσε χθες 15.718 νέα κρούσματα covid-19 τα οποία καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 1.069.355. Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 381 νέοι θάνατοι από κορονοϊό, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Αργεντινή να φτάνει τις 28.338.

«Σταθεροποιούμαστε στις 15.000 νέα κρούσματα ημερησίως», επεσήμανε ο πρόεδρος της Αργεντινής. Από τη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες θα παραμείνουν σε ισχύ οι περιορισμοί που αφορούν κυρίως την κυκλοφορία των πολιτών, τις δημόσιες συγκοινωνίες, τα μαζικά θεάματα και τις συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Το lockdown που επιβλήθηκε στις 20 Μαρτίου στην Αργεντινή σταδιακά χαλάρωσε προκειμένου να ξεκινήσουν κάποιες εμπορικές και βιομηχανικές δραστηριότητες, αλλά και πολιτιστικές σε ανοικτούς χώρους.

“Καλπάζουν” τα κρούσματα στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας στο Μεξικό ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 6.604 κρούσματα κορονοϊού, ενώ 418 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 88.312 νεκρούς επί συνόλου 880.775 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά τα επίσημα στοιχεία στο Μεξικό.

Ωστόσο στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον ιό, είναι μάλλον κατά πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι