Κούγιας: Σέβομαι τη δικαιοσύνη, αλλά έχω κι εγώ δικαιώματα

Κούγιας: Σέβομαι τη δικαιοσύνη, αλλά έχω κι εγώ δικαιώματα

Αναμενόμενη χαρακτήρισε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μετά τις δηλώσεις που έκανε σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη.

«Αν αυτό ενόχλησε κάποιους και ζητούσαν επισταμένως να παρέμβει ο ‘Αρειος Πάγος καλά έκανε και παρενέβη. Δεν έκανε τίποτα άλλο παρά το αυτονόητο, όταν ζητά ένας αρχηγός κόμματος να διερευνηθεί μία συμπεριφορά, πρέπει να το κάνει. Ζήτησαν λοιπόν να διερευνηθεί εάν αυτό που είπα για τον Κασσελάκη έχει ομοφοβικά στοιχεία. Καλά θα κάνει και ο εισαγγελέας που θα κάνει την προκαταρκτική», ανέφερε ο κ. Κούγιας σε δήλωσή του από τη Θεσσαλονίκη.

«Σέβομαι τη δικαιοσύνη, αλλά δικαιώματα έχω κι εγώ. Δεν είμαι σάκος του μποξ. Όποιος με ενόχλησε και με χαρακτήρισε ομοφοβικό θα εισπράξει μήνυση και αγωγή από εμένα. Και ο πρώτος που θα την εισπράξει θα είναι ο Κασσελάκης», προσέθεσε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις περί «αντρικής συμπεριφοράς» που έκανε για την υπόθεση ξυλοδαρμού της 37χρονης από τον σύζυγό της και συνάδελφό του, Απόστολο Λύτρα, είπε πως διαστρεβλώθηκαν. «Κάποιοι δεν ξέρουν καλά ελληνικά. Χαρακτήρισα αδικαιολόγητη τη συμπεριφορά του Λύτρα. Είπα ότι ήταν αντρική η συμπεριφορά να το παραδεχθεί στο τέλος και να ζητήσει συγγνώμη» σημείωσε, ενώ για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος (με όρους) ο συνάδελφός του ανέφερε ότι ήταν ορθή, επειδή αυτό προβλέπεται για σωματικές βλάβες αυτής της βαθμίδας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι