Κουμουτσάκος: Η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό

Κουμουτσάκος: Η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό

Για το ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, τη Μεσόγειο και το μεταναστευτικό τοποθετήθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σε ημερίδα για την «Ανατολική Μεσόγειο». Περιοχή σταθερότητας, συνεργασίας και κοινά ωφέλιμης ανάπτυξης υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος ότι πρέπει να μείνει η ανατολική Μεσόγειος, κατηγορώντας παράλληλα τη Τουρκία ότι κλιμακώνει την προκλητικότητά της και παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο.

Παράλληλα ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την Τουρκία πως με τις πράξεις της διαταράσσει την σταθερότητα της Νατοϊκής συμμαχίας. «Η Τουρκία εξελίσσεται συνεχώς σε ένα προβληματικό σύμμαχο μέσα στο ΝΑΤΟ για μια σειρά από λόγους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έκανε και στην περίπτωση του μεταναστευτικού κατηγορώντας τη γείτονα χώρα ότι εκμεταλλεύεται το θέμα για γεωστρατηγικούς λόγους. «Υψηλόβαθμοί Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ξεκάθαρα πως αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της χώρας τους τότε θα ανοίξουν την πόρτα και η Ευρώπη θα πλημμυρίσει με πρόσφυγες.

“Αυτό μας δείχνει ότι η γειτονική χώρα μπορεί να σταματήσει τις προσφυγικές ροές», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει ότι η Τουρκία χρειάζεται επιπρόσθετη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαχειριστεί τους περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες που έχει στo έδαφος της.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι