Κουμουτσάκος προς Γερμανία: Η Ελλάδα αναμένει τη σαφή έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης

Εξώδικο του Δοξιάδη στον Καλπαδάκη – Δεν κατασκεύασα κανένα ψεύδος
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

«Η Ελλάδα προστατεύει αποφασιστικά τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ακόμα περισσότερο στην παρούσα συγκυρία, αναμένει την σαφή έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», τόνισε σἠμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος στην επιτετραμμένη, ασκούσα χρέη πρέσβη στην γερμανική πρεσβεία, Χάικε Ντέτμαν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας, και στη σκιά της απόφασης της γερμανικής κυβέρνησης να
καταλογίσει δημόσια στην Ελλάδα παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Τουρκία δια της επιστολής του Γερμανού υφυπουργού Άμυνας Πέτερ Τάουμπερ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα, με έμφαση στην πολιτική ελέγχου των συνόρων που ακολουθεί η κυβέρνηση για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι