Κούρτοβικ: Ο Δημήτρης Κουφοντίνας συγκατατέθηκε να του χορηγηθεί ορός

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

«Συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης», δήλωσε η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ για τον εντολέα της, απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο απεργός πείνας διανύει την 57η ημέρα απεργίας πείνας και 11η δίψας, ζητώντας να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στις φυλακές Δομοκού όπου τον μετήγαγε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Χθες παρουσίασε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και οι γιατροί χρειάσθηκε να προβούν σε ανάνηψη. Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα πως ο εντολέας της συναίνεσε να γίνουν «οι απαραίτητες ενέργειες» είπε: «Δεν ξέρω αν απαιτήθηκαν άλλες ενέργειες κι αν έγιναν άλλες ενέργειες» και περιορίσθηκε στο θέμα του ορού ενυδάτωσης.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν που είχε εκδοθεί νωρίτερα χτες, σημειωνόταν πως ο απεργός πείνας είχε εμφανίσει οξεία νεφρική ανεπάρκεια:««Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της», σημείωνε το ιατρικό ανακοινωθέν.

Εν τω μεταξύ απορρίφθηκε ήδη από προχθές από το δικαστήριο της Λαμίας το αίτημα του για αναβολή εκτέλεσης της ποινής του και η εισαγγελέας έκανε προς το δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας αρνητική εισήγηση και για το δεύτερο αίτημα (της μεταγωγής) κρίνοντας (κατά πληροφορίες) ότι το δικαστικό συμβούλιο είναι αναρμόδιο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι