Κρεμλίνο: Έχουμε “μια παύση” των ειρηνευτικών συνομιλιών – Οι ΗΠΑ έχουν άλλες προτεραιότητες

Μεντβέντεφ: Η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ισοδυναμούσε με πόλεμο στη Ρωσία

Υπήρξε μια παύση στις συνομιλίες για την Ουκρανία, με τις ΗΠΑ να επικεντρώνονται αλλού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Υπάρχει μια παύση. Οι Αμερικανοί έχουν άλλες προτεραιότητες», δήλωσε στους Financial Times. Ο ίδιος είπε ότι «οι Ευρωπαίοι ξοδεύουν όλη τους την ενέργεια προσπαθώντας να πείσουν το Κίεβο να συνεχίσει τον πόλεμο και είναι απρόθυμοι να συμβάλουν στην ειρηνευτική διαδικασία. Ένας Γάλλος εκπρόσωπος που επισκέφθηκε τη Ρωσία, στην ουσία ήταν επίσκεψη χωρίς σημαντικά αποτελέσματα», ειπε ο Πεσκόφ.

Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία και τον χρόνο των νέων επαφών. Ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Στίβεν Γουίτκοφ, δήλωσε πριν πέντε μέρες (στις 10 Μαρτίου) ότι “θα μπορούσαν οι συνομιλίες να επαναληφθούν κάποια στιγμή ίσως την επόμενη εβδομάδα”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx