Κρεμλίνο: Ο Άσαντ ετοιμάζεται να «διευθετήσει» το θέμα της Ιντλίμπ

Κρεμλίνο: Ο Άσαντ ετοιμάζεται να «διευθετήσει» το θέμα της Ιντλίμπ

Στην ετοιμότητα του συριακού στρατού να «διευθετήσει» το πρόβλημα της «τρομοκρατίας» στην επαρχία Ιντλίμπ, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Δύο ημέρες πριν την σύνοδο Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν για την Συρία ο Πεσκόφ σημείωσε ότι «η κατάσταση στην Ιντλίμπ εξακολουθεί να παραμένει αντικείμενο ιδιαίτερης ανησυχίας για τη Μόσχα, τη Δαμασκό, την Άγκυρα και την Τεχεράνη». Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί στην συγκεκριμένη περιοχή μια νέα εστία «τρομοκρατίας και αυτό οδηγεί σε γενική αποσταθεροποίηση της κατάστασης», επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πρόβλημα αυτό πρέπει να διευθετηθεί».

Σημειώνεται  ότι, σύμφωνα με την Μόσχα, από την ζώνη της Ιντλίμπ απογειωθεί πρόσφατα δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο τη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, στη βορειοδυτική Συρία. «Αυτό υπονομεύει τις προσπάθειες που έχουν στόχο μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση» και «αποτελεί σημαντική απειλή για τις στρατιωτικές βάσεις μας» στη Συρία, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε και στις προειδοποιήσεις του Τραμπ, τονίζοντας ότι «η εκτόξευση προειδοποιήσεων χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αρνητική και επικίνδυνη για την κατάσταση σε όλη τη Συρία δυναμική, σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια πλήρης και εξαντλητική προσέγγιση» για τη διευθέτηση του προβλήματος. Και έκλεισε λέγοντας ότι η Μόσχα έχει πληροφορίες ότι ο συριακός στρατός ετοιμάζεται «να διευθετήσει το πρόβλημα».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι