Κρήτη: Συνελήφθη 53χρονος που καλούσε πολίτες να κάνουν περιπολίες για εμπρηστές
15/08/2025
Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι «συνελήφθη χθες σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, 53χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, διασπορά ψευδών ειδήσεων και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων».
Σύμφωνα με τοπικά μέσα που αναπαράγουν όμως απλώς την ανακοίνωση της αστυνομιας, ο 53χρονος έγραφε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε συγκροτήσει ομάδα “κυνηγών εμπρηστών” και «διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις προκαλώντας και διεγείροντας τους πολίτες σε διάπραξη αδικημάτων που εκθέτουν σε κίνδυνο την δημόσια τάξη». Δεν αναφέρεται κανείς στο περιεχόμενο των αναρτήσεών του για να σχηματίσει άποψη και ο αναγνώστης αλλά και οι δημοσιογράφοι.
Κατά τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς βρέθηκε στην κατοχή του ένα μαχαίρι. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνης.