Κριτική από ειδικούς για την προσπάθεια του Άδωνι να εργαλειοποιήσει μεταμόσχευση

Κριτική από ειδικούς για την προσπάθεια του Άδωνι να εργαλειοποιήσει μεταμόσχευση

Αντέδρασαν οι γιατροί στη χτεσινή ανάρτηση του υπουργού Υγείας που για να δείξει ότι το ΕΣΥ υγιαίνει και δεν διαλύεται, έγραψε ότι το δημόσιο νοσοκομείο πρωτοπορεί και πραγματοποίησε μάλιστα ταυτόχρονη μεταμόσχευση καρδιάς και πνευμόνων “για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάτι αδιανόητο πέντε χρόνια πριν”.

Ομως οι γιατροί του επεσήμαναν ότι αυτή η δύσκολη επέμβαση έγινε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 1992 από τον καθηγητή Παναγιώτη Σπύρου. .

«Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους! Ο πρώτος στην Ελλάδα, που έκανε μεταμόσχευση καρδιάς-πνευμόνων ήταν ο αείμνηστος Καθηγητής Παναγιώτης Σπύρου, ένας από τους μεγαλύτερους καρδιοχειρουργούς της Ελλάδας, το μακρινό 1992» του υπενθύμισε με ανάρτησή της στο Facebook η κορυφαία θωρακοχειρουργός του “Ευαγγελισμού”, Καλλιόπη Αθανασιάδη. Αντέδρασε και ο γενικός  γραμματέας της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών), Πάνου Παπανικολάου. Ο νευροχειρουργός, επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά, απάντησε στον υπουργό:

«Η ομάδα του αείμνηστου Παναγιώτη Σπύρου στο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης το 1992 διενήργησε την πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων στην Ελλάδα. Και άλλες τα επόμενα χρόνια. Διπλά απαράδεκτο ο υπουργός Υγείας να εμφανίζεται τόσο αδιάβαστος και τα sites να αναπαράγουν χωρίς τσεκάρισμα» έγραψε διαλύοντας με πάταγο και ντοκουμέντα της εποχής την επιχείρηση εργαλειοποίησης της μεταμόσχευσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx