Κρούσμα πανώλης μηρυκαστικών και στην Κρήτη

Πανώλη σε αιγοπρόβατα: Δύο νέα κρούσματα σε Τύρναβο και Τέμπη

Δυστυχώς εξαπλώθηκε και στην Κρήτη η πανώλη των αμνοεριφίων, όπου οι έλεγχοι από τις  υγειονομικές αρχές εντόπισαν δύο κρούσματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Creta24.gr, τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε μονάδα του νομού Ηρακλείου ενεργοποιώντας, με διαδικασίες κατεπείγοντος, το πρωτόκολλο διαχείρισης, που σημαινει εκτεταμένους ελέγχους σε μια μεγάλη περίμετρο και θανάτωση των ζώων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πανώλη μεταδόθηκε στο Ηράκλειο από την Θεσσαλία, όπου έχουν εντοπιστεί τα 19 από τα συνολικά 23 κρούσματα -ένα εντοπίσθηκε στην Κόρινθο (“εισαχθέν” ίσως από τη Ρουμανία), ένα στην Αττική και τώρα δύο στην Κρήτη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι