Κρούσματα: Γιατρός και ασθενής στο Μεσολόγγι – Νοσηλευτής στη Νεμέα – Πέντε στην Ηλεία, γυρνώντας από κοσμικά νησιά

Κρούσματα: Γιατρός και ασθενής στο Μεσολόγγι – Νοσηλευτής στη Νεμέα –  Πέντε στην Ηλεία, γυρνώντας από κοσμικά νησιά

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου ένας γιατρός και ο ασθενής του.

Οι υγειονομικές αρχές περιμένουν να επαληθευτεί και το επαναληπτικό τεστ, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου καταγράφεται ένα ακόμα κρούσμα. Αυτό είναι άσχετο προς τα προαναφερόμενα, τα οποία διαπιστώθηκαν όταν ο ασθενής παρουσιάστηκε για χειρουργείο και του έγινε προληπτικά τεστ για τον ιό.

Εκτός από το Μεσολόγγι, δείγμα θετικό στον κορωνοϊό εντοπίστηκε και στο Αγρίνιο, σε μια γυναίκα ηλικίας 69 ετών, η οποία ήδη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης.

Νεμέα

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε κατά την επιστροφή του από διακοπές, ένας  εργαζόμενος στο Κέντρο Υγείας Νεμέας.

Ειδικότερα, ο εργαζόμενος όταν επέστρεψε από την άδειά του, υπεβλήθη σε τεστ για κορωνοϊό σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας  -όσοι γιατροί και νοσηλευτές επιστρέφουν από διακοπές, πρέπει να κάνουν τεστ.

Το Κέντρο Υγείας έκλεισε μέχρι να περάσουν από τεστ κορωνοϊού όλοι οι εργαζόμενοι και το ιατρικό προσωπικό.

Πέντε κρουσματα από διακοπές στην Ηλεία

Μια ετεροδημότης 23 χρόνων βρίσκεται σε καραντίνα στην κατοικία της ως φορέας και γ υγεία της είναι σε καλή κατάσταση.

Η νεαρή επέστρεψε, σύμφωνα με πληροφορίες, από διακοπές στην Πάρο όπως και ο 17χρονος που προσεβλήθη και αναρρώνει, χωρίς να υπάρχει κάποια σύνδεση των δύο αυτών περιστατικών.

Τρεις ακόμη Ηλείοι, εξάλλου, φαίνεται να «χτυπήθηκαν» από την πανδημία, αφού οι εξετάσεις στις οποίες είχαν υποβληθεί βγήκαν χθες θετικές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα είναι ζευγάρι το οποίο επέστρεψε στη Νέα  Μανωλάδα από διακοπές σε νησί του Ιονίου, ενώ και η μητέρα ενός εκ των δυο βρέθηκε θετική στην ιχνηλάτηση που ακολούθησε. Η μητέρα δεν είχε πάει διακοπές, αλλά….

Καλαμάτα

Πρόβλημα ανέκυψε και στην Καλαμάτα καθώς σήμερα επιβεβαιώθηκαν 7 νέα κρούσματα κορωνοϊού -αφορούν σε μία ηλικιωμένη γυναίκα και σε 6 νεαρούς και νεαρές.

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr  μία γυναίκα 81 ετών εισήχθη προ  διημέρου για επέμβαση στο ισχίο και στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου διαγνώστηκε θετική και την έβαλαν στην απομόνωση. Παράλληλα ξεκίνησε διαδικασία απολύμανσης σε θαλάμους της Ορθοπαιδικής Κλινικής και προσωρινά κάποιοι ασθενείς και συνοδοί έχουν μετακινηθεί σε θαλάμους άλλων κλινικών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι