Κτηνοτρόφος δολοφονήθηκε από Ρουμάνο που είχε προσλάβει (upd)

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Διαλευκάνθηκε μέσα σε λίγες ώρες ο φόνος του 39χρονου κτηνοτρόφου στο Πετροκεφάλι Μεσαράς, που έγινε χτες το βράδυ. Δράστης είναι ο Ρουμάνος που δούλευε εδώ και τέσσερα χρόνια ως βοσκός στην υπηρεσία του θύματος και ο οποίος είχε αρχικά ισχυρισθεί ότι πυροβόλησαν και προς το μέρος του άγνωστοι άνδρες που παραφύλαγαν μέσα στα δέντρα. Συνεληφθη και ένας ομοεθνής του ως συνεργός.

Ο βοσκός έμενε σε ένα σπιτάκι στην φάρμα του 39χρονου, απέναντι από το σπίτι της οικογένειας, στην αυλή της οποίας και σκότωσε τον εργοδότη του, όταν αυτός γύρισε από ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Αρχικά είπε ότι κάποιοι είχαν στήσει ενέδρα μέσα στα δέντρα και πυροβόλησαν πέντε φορές προς τον 39χρονο, αλλά και προς τον ίδιο. Ο δράστης τελικά ομολόγησε και υποστήριξε ότι με το θύμα είχε οικονομικές διαφορές, αλλά και ότι του συμπεριφερόταν βίαια. Πάντως διερευνώνται και άλλα κίνητρα.

Η Αστυνομία εξαρχής θεωρούσε ύποπτο τον 27χρονο αλλοδαπό, επειδή η κατεύθυνση των σφαιρών δεν ήταν σύμφωνη με την μαρτυρία του, ενώ δεν βρέθηκε καμία σφαίρα προς το σπιτάκι του. Επίσης,  αν ο δράστης ήταν άγνωστος θα ειχαν γαβγίσει τα τρία σκυλιά που είχε ως φύλακες το θύμα. Δεν γνωρίζουμε πού έκρυψε το όπλο ο δράστης καθώς μετά τους πυροβολισμούς πλησίασαν γρήγορα εκεί άλλοι κάτοικοι του χωριού και ο ίδιος δεν είχε απομακρυνθεί, παρά φώναζε ότι τον είχαν πυροβολήσει κι εκείνον. Στο σπίτι την ώρα του εγκλήματος ήταν η 7χρονη κόρη του θύματος ενώ η 39χρονη σύζυγος του κτηνοτρόφου και το άλλο του παιδί είχαν φύγει για να πάνε στο φαρμακείο.

Εν συνεχεία συνελήφθη άλλος ένας Ρουμάνος, 31 ετών, ο οποίος πιθανόν να έδωσε στον συμπατριώτη του την καραμπίνα με την οποία σκότωσε τον κτηνοτρόφο. Πάντως στο σπίτι του δεύτερου συλληφθέντα βρέθηκε μόνον αεροβόλο και μαχαίρι.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: «Συνελήφθησαν, σήμερα (24.08.2021) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, δύο αλλοδαποί εμπλεκόμενοι σε ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε στις 23.08.2021 το βράδυ, σε βάρος ημεδαπού άνδρα, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.

»Ειδικότερα, χθες (23.08.2021) το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού ο ένας αλλοδαπός πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον ημεδαπό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και αρμόδιο κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου.

»Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού προέκυψε ότι ο ένας αλλοδαπός είχε προβεί στην ανθρωποκτονία σε βάρος του ημεδαπού άνδρα. Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας αλλοδαπός, στην οικία του οποίου ακολούθησε έρευνα, όπου κατά τη διάρκεια αυτής βρέθηκε αεροβόλο όπλο και μαχαίρι. Η προανάκριση, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι