Κυμπουρόπουλος: Θα ζούσα τώρα αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος;

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Να κλείσει το θέμα που δημιουργήθηκε με την ψήφο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δηλώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ίδιος δεν είναι εναντίον των αμβλώσεων, επιθυμεί ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μετά και από τις σαφείς αποστάσεις που έλαβε το κυβερνών κόμμα στο ζήτημα.

Ο ευρωβουλευτής,συγκεκριμένα, έδωσε θετική ψήφο σε ψήφισμα που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης» και ουσιαστικά στρέφεται κατά των αμβλώσεων. Ο ίδιος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη όμως έδωσε την προσωπική πτυχή:

«Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Άλλωστε σε παρόμοια ψηφίσματα που έχουν μιλήσει για την άμβλωση στο παρελθόν, είμαι υπέρ γιατί σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα. Σκέφτομαι λίγο το θέμα και από αυτή τη θέση, η οποία σίγουρα με επηρεάζει, αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος, θα με σκότωνε ή όχι; Θεωρώ ότι ‘ναι’ υπάρχει το δικαίωμα στην άμβλωση και δεν είμαι κατά. Αλλά θέλω να δώσω δικαίωμα και στο παιδί που δεν μπορεί να μιλήσει. Και θέλω να το συζητήσουμε. Θέλω να υπάρχει και αυτό το δικαίωμα, ως δικαίωμα», καταλήγει.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι