Κύπρος: Αντιεμβολιαστές εισβάλλουν σε τηλεοπτικό σταθμό (video)

Κύπρος: Αντιεμβολιαστές εισβάλλουν σε τηλεοπτικό σταθμό (video)

Τέσσερα άτομα προφυλακίστηκαν για τη συμμετοχή τους στα χθεσινοβραδινά επεισόδια, κατά τα οποία ομάδα αντιεμβολιαστών εισέβαλε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ στην Λευκωσία. Έχουν εκδοθεί ακόμα τέσσερα εντάλματα σύλληψης και έχουν δημοσιοποιηθεί οι φωτογραφίες ακόμα 10 ατόμων τα οποία αναζητούνται αφού έγινε ταυτοποίηση τους.

Οι αντιεμβολιαστές αρχικά έκαναν μια σχετικά μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και εν συνεχεία έκαναν πορεία προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, οπου εισέβαλαν στο κτίριο και έριξαν βόμβες μολότοφ. Κατέστεψαν δύο αυτοκίνητα και εξοπλισμό του σταθμού, ενώ τραυματίσθηκαν και δέκα αστυνομικοί και υπάλληλοι του σταθμού, η κατάσταση των οποίων δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε το συγκρότημα, ενημερώθηκε για την κατάσταση και τόνισε πως δεν θα υπάρξει ανοχή.«Αισθάνομαι αποτροπιασμό,την ώρα που εισβάλλει για δεύτερη φορά η Τουρκία στην Κύπρο με την εδώ παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, κάποιοι ανεγκέφαλοι προσπάθησαν να καταλύσουν το κράτος. Σέβομαι την όποια ειρηνική διαμαρτυρία αλλά εν προκειμένω δεν θα υπάρξει ανοχή», είπε.

Ο Αναστασιάδης εξέφρασε τη συμπάθεια του στους αστυνομικούς, σημειώνοντας πως ως εκ θαύματος δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλα που ρίχνουν φωτοβολίδες και «ευτυχώς που δεν τους κτύπησαν στα κεφάλια». Συμπάθεια εξέφρασε και προς τον σταθμό: «Όταν κάποιος στρέφεται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου δίνει την εικόνα ότι κάποιοι έχουν παραπάνω προνόμια από όλους τους άλλους  Δεν θα δεχθούμε τη φίμωση του Τύπου, ό,τι θέλει και όπως θέλει, όσο φιλικός ή εχθρικός και αν είναι προς την Κυβέρνηση. Δεν μετριέται έτσι η ελευθερία», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει ότι οι διαμαρτυρόμενοι χθες έβριζαν και εκείνον, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν με ενδιαφέρουν οι βρισιές, δεν θα διωχθεί κανείς είτε διότι ύβρισε είτε διότι με επέκρινε είτε διότι είναι αντίθετος με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Δεν είναι ο στόχος η φίμωση. Ο στόχος είναι η πάταξη των παρανόμων, των αντιεξουσιαστών που έχουν την εντύπωση ότι μπορεί οποτεδήποτε να καταλύουν το κράτος. Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό», κατέληξε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι