Κύπρος: Άτολμη η ΕΕ, δεν αποτρέπει την Τουρκία

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Για ατολμία εκ μέρους της ΕΕ να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και να εφαρμόσει αποτρεπτικές πολιτικές έκανε σήμερα λόγο ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας παράλληλα πως ο δρόμος διεκδίκησης των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι δύσκολος και μακρύς.

«Η πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας και η πολιτική των μηνυμάτων συμπαράστασης δεν είναι αρκετά για να αποτρέψουν την Τουρκία από τις έκνομες ενέργειες της», σημείωσε.

«Έχουμε πει επανειλημμένως ότι η ΕΕ πρέπει να έχει μια πολύ πιο έντονη, ουσιαστική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, διότι στο τέλος της ημέρας η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί και τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, είναι τα σύνορα δύο κρατών μελών της Ευρώπης – της Κύπρου και της Ελλάδας. Η πολιτική της διπλωματίας και ο έντονος διπλωματικός αγώνα στον οποίο έχουμε αποδυθεί τόσο εμείς όσο και η Ελλάδα άρχισαν να έχουν κάποια αποτελέσματα, όμως δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι