Κυρώθηκε με 178 “ναι” η Συμφωνία με το Κάιρο

Η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Ποιοι εξαιρούνται

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, η ολομέλεια της Βουλής κύρωσε σήμερα το απόγευμα τη συμφωνία Αθηνών – Καΐρου με 178 “ναι” (ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής) και 26 “όχι” (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25). Απο το ΣΎΡΙΖΑ 81 βουλευτές δήλωσαν “παρών”.

Απουσίαζαν 15 βουλευτές εκ των οποίων 2 βουλευτές της ΝΔ και 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι απόντες έστειλαν επιστολές πρόθεσης ψήφου με τις οποίες συντάσσονταν με τη θέση των κομμάτων τους.

Συγκεκριμένα, από τη ΝΔ απουσίαζαν ο υφυπουργός Παιδείας, Β. Διγαλάκης,(που ειναι σε καραντίνα) και ο βουλευτής Πρεβέζης, Στέργιος Γιαννάκης, οι οποίοι είχαν ενημερώσει με επιστολές τους ότι εάν μπορούσαν να παραστούν στην ψηφοφορία, θα υπερψήφιζαν τη συμφωνία, Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι βουλευτές ‘Αννα Βαγενά, Χρ. Γιαννούλης, Κ. Ζουράρις, Σπ. Λάππας και Α. Μιχαηλίδης. Με επιστολές τους, οι πέντε βουλευτές ενημέρωσαν ότι εάν παρίσταντο στην ψηφοφορία θα δήλωναν “παρών”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι