Κυβέρνηση: Θα κλείσει τις 60 από τις 92 δομές φιλοξενίας μέσα στο 2020

Κυβέρνηση: Θα κλείσει τις 60 από τις 92 δομές φιλοξενίας μέσα στο 2020
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

“Προτεραιότητά μας είναι ο γρήγορος διαχωρισμός αυτών που δικαιούνται προσφυγικού προφίλ από τους οικονομικούς μετανάστες”, είπε σε συνέντευξή τους προς τον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο ίδιος είπε ότι από το σύνολο των 92 δομών που υπάρχουν στην ενδοχώρα «στόχος μας είναι να κλείσουμε τουλάχιστον 60 δομές της ηπειρωτικής Ελλάδος μέχρι τέλος του έτους».

«Το τελευταίο τρίμηνο τριπλασιάσαμε τις αποφάσεις ασύλου και θα επιδώσουμε 40.000 αποφάσεις τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε

Παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα τελευταία πέντε χρόνια έχει δοθεί άσυλο σε 60.000 άτομα. Από αυτά τα 58.500 έχουν πάρει τη πρωτοβουλία να εγκατασταθουν, να βρουν δουλειά και να συντηρούν τον εαυτό τους. Περίπου 1.500 άτομα βρίσκονται ακόμα σε μεταβατική κατάσταση και είναι στο πρόγραμμα ενίσχυσης ενοικίου.

Την μείωση των μεταναστευτικών ροών τους τελευταίους μήνες, την απέδωσε “στη διαρκή παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού”

“Αυτές οι βάρκες, οι οποίες ξεκινάνε από την Τουρκία, τελικά γυρίζουνε πισω και δεν προσπαθούν να περάσουν τη μέση γραμμή», είπε.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι