Λαμπρούλης: Ο κόσμος να εμβολιαστεί με τα διαθέσιμα, πιστοποιημένα εμβόλια

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

«Ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί με τα διαθέσιμα, πιστοποιημένα εμβόλια. Διεκδικούμε να αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση όλα όσα πληρούν τα κριτήρια ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, ώστε να υπάρχει επάρκεια.
Ζητούμε ακόμα την πλήρη στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και την εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού στα κέντρα εμβολιασμού για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας» είπε o γιατρός πνευμονολόγος και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, που πρώτος είχε ζητήσει να συνεισφέρει με εθελοντική προσφορά υπηρεσιών στο ΕΣΥ.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη ο κ Λαμπρούλης τόνισε ότι «τώρα η κατάσταση όσον αφορά τα περιστατικά ασθενών με covid 19 έχει ομαλοποιηθεί- γενικά- και έχει αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο της Λάρισας». Όπως ανέφερε πριν από λίγες μέρες έληξε η μηνιαία σύμβασή του με το εκεί Γενικό Νοσοκομείο προκειμένου να συνεισφέρει εθελοντικά με την ιατρική του ιδιότητα, για να δηλώσει ταυτόχρονα πως «είμαστε στην πρώτη γραμμή και ανά πάσα στιγμή θα δηλώσω παρών, εάν χρειαστεί, για να επιστρέψω στα καθήκοντά μου ως γιατρός ώστε να συνεισφέρω και εγώ στο τιτάνιο έργο των συναδέλφων.»

Ο κ Λαμπρούλης έθεσε θέμα γραφειοκρατικών διαδικασιών σε σχέση με την εθελοντική ένταξη μέσω ειδικών συμβάσεων στο Σύστημα Υγείας, διαπιστώνοντας και καθυστερήσεις. «Είναι μια απλή διαδικασία, η οποία με την αντίστοιχη πολιτική βούληση, θα μπορούσε να είχε επιλυθεί από τη στιγμή που υπάρχει ενδιαφέρον. Ωστόσο, ζήσαμε δύο εβδομάδες καθυστέρησης για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου να συναφθεί η σύμβαση με το ΕΣΥ» όπως είπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι