Λαβρόφ και Τσαβούσογλου: Συζητούν για Αρμενία, SputnikV “και άλλα ζητήματα”

Λαβρόφ και Τσαβούσογλου: Συζητούν για Αρμενία, SputnikV “και άλλα ζητήματα”

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντώνται αύριο στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, για να συζητήσουν τη συνεργασία τους στην παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, αλλά και για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι κατά την αυριανή τους συνάντηση οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν έναν ευρύ κύκλο επίκαιρων περιφερειακών και διεθνών προβλημάτων, όπως και για το ρωσο-τουρκικό κέντρο επιτήρησης της εκεχειρίας  στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Όσον αφορά στα εμβόλια, υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει προωθήσει ευρέως το κινεζικό CoronaVac, που όμως οι Κινέζοι δεν της έχουν στείλει -η συμφωνια ήταν να της παραδοθούν τουλάχιστον 3,5 εκατ. δόσεις μέσα στο Δεκέμβρη και ο Τούρκος υπουργός Υγείας αναφέρεται σε “γραφειοκρατικά προβλήματα”. Οσον αφορά στο ρωσικό, πριν από 20 μέρες ο Τούρκος υπουργός Υγείας είχε δηλώσει ότι η Τουρκία δεν θεωρεί ότι αυτό πληρεί τις προϋποθέσεις, η Μόσχα είχε αντιδράσει έντονα και λίγες ώρες μετά ο υπουργός ανακάλεσε υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του ειχαν παρερμηνευθεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι