Λεπέν: Κίνδυνος για τη Γαλλία είναι το “ισλαμοαριστερίστικο” μπλοκ, όχι εγώ

Λεπέν: Κίνδυνος για τη Γαλλία είναι το “ισλαμοαριστερίστικο” μπλοκ, όχι εγώ

“Iσλαμοαριστερίστικο μπλοκ”, χαρακτήρισε η Μαρίν Λε Πεν, μιλώντας στη Le Figaro, το κοινό μέτωπο της Ανυπότακτης Γαλλίας του Μελανσόν, των Σοσιαλιστών, των Οικολόγων και των Κομμουνιστών ενόψει των γαλλικών βουλευτικών εκλογές της 30ης Ιουνίου, τονίζοντας πως η εν λόγω πολιτική συμμαχία αποτελεί τον “πραγματικό κίνδυνο για τη Γαλλία”.

Παράλληλα, χαρακτήρισε το κόμμα της “πατριωτικό”, υποστηρίζοντας πως ο παραδοσιακός διαχωρισμός ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά είναι πλέον ανύπαρκτος στη Γαλλία.

Η Λε Πεν – που γνωστοποίησε την πρόθεσή της να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας το 2027 – αρνήθηκε πως η αναστάτωση στην αγορά των γαλλικών ομολόγων οφείλεται στον κίνδυνο νίκης του κόμματός της στις βουλευτικές εκλογές, ενώ, όσον αφορά την πολιτική του κόμματός της αν κερδίσει τις εκλογές, έδωσε προτεραιότητα στα μέτρα που αφορούν την αγοραστική δύναμη, την ασφάλεια και τη μετανάστευση.

Όπως δήλωσε, ένας από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της, είναι να εφαρμόσει έναν ολοκληρωμένο έλεγχο των δημόσιων οικονομικών του γαλλικού κράτους για να αποκαλύψει «κρυφές δαπάνες» και να δημιουργήσει μια «σαφή δημοσιονομική βάση».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι