Λευκός Οίκος: Η Χαμάς δεν μας έδωσε επαρκή λίστα ομήρων

Λευκός Οίκος: Η Χαμάς δεν μας έδωσε επαρκή λίστα ομήρων

Σε ελλιπή κατάλογο ομήρων αποδίδει ο Λευκός Οίκος την κατάρρευση της εκεχειρίας στη Γάζα

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε σήμερα τη Χαμάς για την αποτυχία να παραταθεί η ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα, αλλά δεν επικαλέσθηκε το επιχείρημα του Ισραήλ, για πυρά σε ισραηλινό έδαφος. Τόνισε ότι ο λόγος που χάθηκε η ευκαιρία για παράταση, ήταν ότι η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση δεν κατάφερε να παράσχει έναν κατάλογο των ομήρων, ο οποίος θα καθιστούσε δυνατή την παράταση της κατάπαυσης του πυρός.

“Εξαιτίας της Χαμάς τελείωσε αυτή η εκεχειρία”, είπε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. “Η ευθύνη είναι της Χαμάς”. Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Κίρμπι διόρθωσε επίσης τον προηγούμενο απολογισμό του σε σχέση με τον αριθμό των Αμερικανών ομήρων που έχει απελευθερώσει μέχρι στιγμής η Χαμάς από έξι σε τέσσερις.

Εν τω μεταξύ Αίγυπτος και Κατάρ επιμένουν στις προσπάθειες για νέα κατάπαυση του πυρός. Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ δήλωσε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις προσπάθειες να επαναφέρει την εκεχειρία στη Γάζα. «Ο συνεχιζόμενος βομβαρδισμός στην περιοχή περιπλέκει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης και επιτείνει την ανθρωπιστική καταστροφή», προσέθεσε. Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αιγύπτου δήλωσε ότι η χώρα του κάνει τα πάντα για να ξανατεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι