Λίβανος για Ισραήλ: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο φόνος δημοσιογράφου και ο τραυματισμός άλλων έξι

Λίβανος για Ισραήλ: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο φόνος δημοσιογράφου και ο τραυματισμός άλλων έξι

Ο Λίβανος θα δώσει διεθνείς διαστάσεις στις έρευνες του Reuters και του AFP για οβίδες εναντίον δημοσιογράφων

Ο Λίβανος δήλωσε σήμερα πως θα παραπέμψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις έρευνες του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Reuters και του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που έδειξαν πως πυρά του ισραηλινού στρατού σκότωσαν έναν δημοσιογράφο του Reuters και τραυμάτισαν άλλους έξι στον νότιο Λίβανο στις 13 Οκτωβρίου.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι ανέφερε: “Η ισραηλινή εγκληματικότητα δεν έχει όρια”. Η έρευνα του Reuters κατέληξε πως το πλήρωμα ενός ισραηλινού άρματος μάχης σκότωσε τον Ισάμ Αμπντάλα και τραυμάτισε τους άλλους έξι δημοσιογράφους εκτοξεύοντας δύο οβίδες τη μία μετά την άλλη από το Ισραήλ ενώ η ομάδα τραβούσε πλάνα των διασυνοριακών βομβαρδισμών από απόσταση.

Η λιβανέζικη κυβέρνηση έχει υποβάλει γραπτή διαμαρτυρία στα Ηνωμένα Έθνη λέγοντας πως το Ισραήλ έχει σκοτώσει αμάχους στον νότιο Λίβανο στη διάρκεια εχθροπραξιών στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και στη λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την έρευνα, όμως αρνήθηκε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θέτουν στο στόχαστρο αμάχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι