Λίβανος: Σκοτώθηκαν 14 νοσοκόμοι μέσα σε 2 μέρες – Διαδήλωση στο Παρίσι κατά του Νετανιάχου

Λίβανος: Σκοτώθηκαν 14 νοσοκόμοι μέσα σε 2 μέρες – Διαδήλωση στο Παρίσι κατά του Νετανιάχου
LIBANOS APE

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι 14 νοσηλευτές και διασώστες σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο τις δύο τελευταίες ημέρες.

Ο Λιβανέζος υπουργός καταδίκασε τις επιδρομές αυτές με τον πιο σθεναρό τρόπο” και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι το Ισραήλ “πολλαπλασίασε τις επιθέσεις εναντίον των διασωστών και των κέντρων υγείας”. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως “εξοντώθηκαν άλλοι 20 τρομοκράτες” της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Στο Παρίσι έγινε διαδήλωση που καταγγέλλει τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο, που συνεχίζονται και σήμερα και εγείρουν τον κίνδυνο μιας ανοιχτής σύρραξης που θα παρέσυρε όλη τη Μέση Ανατολή. Οι διαδηλωτές, άνθρωποι όλων των ηλικιών σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας και φώναζαν συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τον Λίβανο», «Ισραήλ δολοφόνος, Μακρόν συνένοχος» και «Ο Νετανιάχου είναι τρομοκράτης».

Οι βουλευτές Αρνό λε Γκαλ και Μανουέλ Μπομπάρ του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία της ριζοσπαστικής αριστεράς συμμετείχαν στην κινητοποίηση αυτήν. «Το Ισραήλ δεν κάνει πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, κάνει πόλεμο με τον Λίβανο, με όλες τις συνιστώσες του, με τον λιβανέζικο λαό», είπε ο Λε Γκαλ στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους. «Εδώ και έναν χρόνο έχουν καταπατηθεί και γελοιοποιηθεί όλοι οι διεθνείς κανόνες. Απαγορεύονται οι βομβαρδισμοί αδιακρίτως, και όμως συνεχίζονται. Το Ισραήλ αρχίζει να εφαρμόζει στον Λίβανο τις ίδιες μεθόδους που εφάρμοσε και στη Λωρίδα της Γάζας. Δεν επιλύουμε πολέμους με δολοφονίες. Αυτή η μέθοδος δεν οδηγεί πουθενά», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx