LIVE: Δηλώσεις Μητσοτάκη από τη Λιβύη

LIVE: Δηλώσεις Μητσοτάκη από τη Λιβύη

Παρακολουθήστε ζωντανά τις δηλώσεις Μητσοτάκη και του πρωθυπουργού της Λιβύης Ντμπεϊμπάχ μετά τη συνάντησης που είχαν οι δύο ηγέτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά για «τη γόνιμη συζήτηση» και υπογράμμισε ότι βασικός στόχος του ήταν να αναδείξει «την επαναλειτουργία πρεσβείας ως ορόσημο της δυναμικής επανεκκίνησης των ελληνολιβυκών σχέσεων» και να μεταφέρει «μήνυμα στήριξης στις προσπάθειες της Λιβύης για ειρήνη και για πρόοδο στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΟΗΕ».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα σας στο δρόμο για ελεύθερες εκλογές μακριά από ξένα στρατεύματα και με πυξίδα την ευημερία στη Μεσόγειο και έστειλε το μήνυμα: «Καιρός να μείνουν πίσω μας όσα δοκίμασαν τις σχέσεις μας τον προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η συνεργασία μας μπορεί να προωθηθεί με γρήγορους ρυθμούς». Παρατήρησε ότι αναζωπυρώνεται το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για ενέργεια, τουρισμό, Υγεία κα κατασκευές.

Παραλλήλως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι θεμέλιο της νέας αφετηρίας στις σχέσεις μας είναι η ειλικρίνεια, η διάθεση διαλόγου και η πίστη στις αρχές της διεθνούς νομιμότητας, και αυτό σημαίνει να σβήσουμε τα λάθη της προηγούμενης περιόδου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός διαμήνυσε πως «προϋπόθεση κάθε προόδου είναι η άμεση και πλήρης αποχώρηση ξένων στρατευμάτων από το έδαφος σας και για εμάς είναι πολύ σημαντικό η ακύρωση παράνομων εγγράφων που καποιοι εμφανίζουν ως διεθνείς συμφωνίες, αλλά για εμας δεν έχουν καμία νομική ισχύ».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι