Λιβύη: 10 πτώματα ανασύρθηκαν από ομαδικό τάφο στην Ταρχούνα

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Οι αρχές της Λιβύης ανέσυραν 10 πτώματα που δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί από νέο ομαδικό τάφο που εντόπισαν στην πόλη Ταρχούνα, ανακοίνωσε η Γενική Αρχή Έρευνας και Αναγνώρισης της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης. Η Ταρχούνα, περίπου 90 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης, αποτελούσε μέχρι πέρυσι οχυρό και προκεχωρημένο κέντρο διοίκησης επιχειρήσεων των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πρωτεύουσας της Λιβύης και έδρας της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ).

«Έπειτα από έρευνες στην Ταρχούνα, δέκα πτώματα που δεν έχουν αναγνωριστεί ανασύρθηκαν από ομαδικό τάφο στη Μασρού Αλ Ραμπτ», συνοικία της πόλης, ανέφερε η υπηρεσία αυτή.Αφότου ξεκίνησαν οι έρευνες τον Ιούνιο του 2020 στην Ταρχούνα και στη νότια Τρίπολη, έχουν ανακτηθεί περίπου διακόσια πτώματα που δεν έχουν αναγνωριστεί από 28 ομαδικούς τάφους, σύμφωνα με την Αρχή, που επισήμανε ότι οι έρευνες για να εντοπιστούν κι άλλοι συνεχίζονται. Οι δυνάμεις οι οποίες δηλώνουν πίστη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση κατηγορούν τα αντίπαλα στρατεύματα, που εδρεύουν στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ότι διέπραξαν μαζικές σφαγές στην Ταρχούνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι