Λιβύη: Απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Ντμπεϊμπά

Αντιδράσεις για την απόφαση της Λιβύης να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του Λίβυου πρωθυπουργού Αμπντουλ Χαμίντ αλ Ντμπεϊμπα, νωρίς το πρωί, ωστόσο ο ίδιος κατάφερε να διασωθεί, όπως δήλωσε πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του.

Σύμφωνα με την πηγή, που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η επίθεση έλαβε χώρα την ώρα που ο πρωθυπουργός επέστρεφε στην κατοικία του. «Επρόκειτο αναμφίβολα για απόπειρα δολοφονίας του κ. Ντμπεϊμπα», τόνισε. Οι δράστες διέφυγαν και διενεργείται έρευνα.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει ότι δεν έχει δει οπτικό υλικό από το συμβάν, ούτε μπόρεσε να μιλήσει με αυτόπτες μάρτυρες για το επεισόδιο. Εάν επιβεβαιωθεί, η απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού θα επιδεινώσει την κρίση που προκαλεί η ατελείωτη σύγκρουση για την εξουσία στη Λιβύη. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης λέει πως θα αψηφήσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί σήμερα για την αντικατάστασή του.

Οι ένοπλες δυνάμεις κινητοποίησαν μαχητές και υλικό και ανέπτυξαν ενισχύσεις στην πρωτεύουσα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες πως η νέα πολιτική κρίση μπορεί να πυροδοτήσει συγκρούσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι