Λιβύη: «Η συμφωνία ΑΟΖ με την Τουρκία είναι προς το συμφέρον της χώρας μας»

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Ο νέος πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντοὐλ Χαμίντ Ντμπέιμπα, τάχθηκε υπέρ του παράνομου μνημονίου με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «η συμφωνία αυτή με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο είναι προς το συμφέρον του κράτους της Λιβύης».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «με την συμφωνία αυτή η Λιβύη απέκτησε ένα καλό μερτικό των δικαιωμάτων στο φυσικό αέριο της περιοχής». Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Νοεμβρίου 2019, η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA), του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας για την ασφάλεια και οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων με την Τουρκία. Επίσης ότι ο νεοκλεγείς (από 75 εκλέκτορες στη Γενεύη) μεταβατικός πρωθυπουργός καταγγέλθηκε ότι μοίρασε από 250.000 έως 500.000 δολάρια στους εκλέκτορες με αντάλλαγμα να τον ψηφίσουν, κάτι που έγινε γνωστό όταν στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου συνεδρίαζαν οι 75 έγινε τρικούβερτος καβγάς καθώς έβαλαν τις φωνές οι “ρηγμένοι” (δηλαδή όσοι είχαν πάρει μόνο 250.000 δολάρια). Επισης όταν “εξελέγη”, επισκέφθηκε μυστικά στον Ερντογάν και μια εβδομάδα αργότερα αναγκάσθηκε να παραδεχθεί το ταξίδι του στην Άγκυρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι