Λιβυή: Οι αντίπαλοι ανακοίνωσαν την αναστολή των συνομιλιών στη Γενεύη

Λιβυή: Οι αντίπαλοι ανακοίνωσαν την αναστολή των συνομιλιών στη Γενεύη

Τα αντίπαλα στρατόπεδα της Λιβύης ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι αναστέλλουν τη συμμετοχή τους στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την υποστήριξη του ΟΗΕ αυτή τη βδομάδα στη Γενεύη.

Οι νομοθέτες που εδρεύουν σε περιοχές της ανατολικής Λιβύης, υποστηριζόμενες από τον στρατιωτικό διοικητή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν επειδή η αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα δεν είχε εγκρίνει όλους τους 13 αντιπροσώπους της.

Οι αντίπαλες αρχές στην Τρίπολη της αναγνωρισμένης από το ΟΗΕ κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας (GNA), υπό την ηγεσία του Φαγιέζ αλ Σάραζ, δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη μέχρι να σημειωθεί πρόοδος στις στρατιωτικές διαπραγματεύσεις.

Πέντε ανώτεροι αξιωματούχοι από το GNA και πέντε που διορίστηκαν από το LNA, με επικεφαλής τον Χαφτάρ, θα συμμετείχαν στις συνομιλίες που διοργάνωσε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη Γκασάν Σαλαμέ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι