Λιβυή: Πυροβολικό του Χάφταρ βάλει κατά αεροδρομίου – βάσης Τούρκων και μισθοφόρων

Λιβυή: Πυροβολικό του Χάφταρ βάλει κατά αεροδρομίου – βάσης Τούρκων και μισθοφόρων

Στις 26 Απριλίου, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) έβαλε κατά του Διεθνούς Αεροδρομίου της Μίτιγκα, σύμφωνα με πηγές της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Το αεροδρόμιο, που βρίσκεται ανατολικά της πρωτεύουσας της Τρίπολης, είναι γνωστό ότι φιλοξενεί τουρκικά στρατεύματα που υποστηρίζουν επιχειρήσεις της GNA.

«Η τρομοκρατική πολιτοφυλακή του Χάφταρ [επικεφαλής του LNA] συνεχίζει να πυροβολεί επανειλημμένα το αεροδρόμιο και τις κατοικημένες γειτονιές γύρω του με ρουκέτες Grad», ανέφερε σε δήλωση η αίθουσα επιχειρήσεων του GNA, Volcano of Anger.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Λιβύης δημοισίευσε ένα βίντεο που δείχνει τον πυκνό καπνό να αυξάνεται από το αεροδρόμιο μετά τις βολές του LNA. Δεν αναφέρθηκαν ανθρώπινες απώλειες.

Νωρίτερα φέτος, ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μίτιγκα. Τα τουρκικά drones είναι επίσης γνωστό ότι επιχειρούν από το αεροδρόμιο.

Πριν από αρκετούς μήνες, η Τουρκία αύξησε την υποστήριξή της στις δυνάμεις του GNA. Χιλιάδες  Σύριοι μαχητές υποστηριζόμενοι από την Τουρκία εγκαταστάθηκαν εκεί, οι οποίοι επέτρεψαν στις δυνάμεις του GNA να διεξάγουν πιο επιθετικές επιχειρήσεις. Ως αποτέλεσμα, το LNA υπέστη σημαντικές απώλειες, κυρίως στις πρώτες γραμμές ανατολικά και νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι