Λιβύη: Συμφώνησαν για τις πετρελαιοπηγές Χαφτάρ και Σάραζ

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Το στρατόπεδο του Χαλίφα Χαφτάρ στην ανατολική Λιβύη και ο Αλ Σαράζ στη δυτική, συμφώνησαν στη σύσταση ενός μεικτού κλιμακίου το οποίο θα επιβλέπει και θα προφυλάσσει τις πετρελαιοπηγές της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή Πετρελαίου της χώρας, το κλιμάκιο θα αποτελείται τόσο από πολιτικό όσο και από στρατιωτικό προσωπικό και θα δίνει καθημερινή αναφορά σε ομάδα που θα επιλέξουν οι δύο πλευρές υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση από την πλευρά της Εθνικής Επιτροπής Πετρελαίου της Λιβύης πως πλέον η ημερήσια παραγωγή της χώρας ξεπερνά τα 1 εκατομμύρια βαρέλια αργού.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ είχε κρατήσει κλειστές τις στρόφιγγες του πετρελαίου επί 9 μήνες προκαλώντας οικονομική ασφυξία στην Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης της Τρίπολης. Υπενθυμιζεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνια να γίνουν δημοκρατικές εκλογές στην χώρα στις 24 Δεκεμβρίου του 2021.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι