Λιβυκά πυρά κατά ιταλικού αλιευτικού – Τραυματίας ο καπετάνιος

Λιβυκά πυρά κατά ιταλικού αλιευτικού – Τραυματίας ο καπετάνιος

Στρατιωτικό σκάφος της Λιβύης άνοιξε πυρ κατά του ιταλικού αλιευτικού Αλιζέο, το οποίο είχε σαλπάρει από την πόλη Ματζάρα Ντελ Βάλο της Σικελίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ιταλικών μέσων ενημέρωσης ο καπετάνιος του αλιευτικού, Τζουζέπε Τζακαλόνε, είναι τραυματίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με ιταλικές πηγές, ριπές μυδραλιοβόλου προκάλεσαν ζημιές και σε άλλα δυο ιταλικά αλιευτικά σκάφη. Το λιβυκό ναυτικό, από την μεριά του, έκανε γνωστό ότι άνδρες του πυροβόλησαν στον αέρα, αλλά όχι κατά των σκαφών και του πληρώματός τους.

Το συμβάν δεν είναι μεμονωμένο και σχετίζεται με την διαφορετική ερμηνεία των Ιταλών ψαράδων και των αρχών της Τρίπολης, σε σχέση με το πού τελειώνουν τα διεθνή χωρικά ύδατα και που αρχίζουν εκείνα της Λιβύης. Στην συγκεκριμένη περιοχή εστάλη πριν λίγο η ιταλική φρεγάτα Λιμπέτσιο και ο Ιταλός υπουργός άμυνας, Λορέντσο Γκουερίνι, ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της όλης κατάστασης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx