Lockdown σε όλη τη χώρα για ένα μήνα ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Σε καθεστώς lockdown μπαίνει ολόκληρη η Αγγλία όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καθώς το σαρωτικό δεύτερο κύμα της πανδημίας λυγίζει το σύστημα υγείας.

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από την προσεχή Πέμπτη (5/11) θα έχουν ισχύ έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Ανοιχτά θα παραμείνουν σχολεία και πανεπιστήμια. Κλειστά θα είναι μπαρ και εστιατόρια, με ανοιχτές μόνο τις υπηρεσίες take away. Στις δουλειές τους θα πηγαίνουν μόνο όσοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εργαστούν με τηλεργασία. Κλείνουν και τα καταστήματα, με εξαίρεση τα αναγκαία.

«Πρέπει να γίνει τώρα, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα. Θα είναι διαφορετικά Χριστούγεννα, αλλά με το lockdown  αυξάνουμε τις πιθανότητες να μπορούν  τότε να συγκεντρωθούν οι οικογένειες», είπε.

Συμβούλεψε τους άνω των 70 να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και γενικά όλος ο κόσμος να μένει σπίτι εκτός και αν έχει ειδικό λόγο να βγει. Θα μπορούν όλοι να ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους μόνοι τους ή με ένα ακόμη άτομο. Δεν θα επιτρέπονται πάρτι και συγκεντρώσεις σε σπίτια. Τα εργοστάσια θα συνεχίσουν να παράγουν

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η 9η χώρα που φτάνει στο 1.000.000 κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Αργεντινή και την Κολομβία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι