Λογιστής καταχράστηκε επιδόματα Ρομά και εξαφανίστηκε – “Αναζητούνται” 3 εκατομμύρια
10/05/2025
Μεγάλη κομπίνα φέρεται να έστησε λογιστής με έδρα την Καρδίτσα που φαίνεται πως εξαπάτησε πάνω από 4.000 Ρομά από κάθε γωνιά της Ελλάδος -υπεξαίρεσε τα επιδόματά τους.
Ο λογιστής φέρεται να άλλαζε τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet, αντικαθιστούσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δηλωθεί για την καταβολή των επιδομάτων και διοχέτευε τα χρήματα σε δικούς του λογαριασμούς.
Όπως περιέγραψαν τα ίδια τα θύματα, ο δράστης κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους επικαλούμενος την εξειδίκευση του σε ζητήματα κοινωνικών παροχών. Οπως είπε ο σύζυγος θύματος, «ο λογιστής είχε πάρει κλειδαρίθμους της γυναίκας, τους άλλαξε εν συνεχεία και έπαιρνε τα επιδόματα των παιδιών. Μπορεί να μας έφαγε και 4-5 χιλιάδες ευρώ. Εγώ όταν πήγα να βγάλω κλειδάριθμο καινούργιο δεν μου τον δίνανε, σε αυτόν πως το δίνανε; Πρέπει να έχει πολύ μέσον ο άνθρωπος. Έχει μεγάλα μέσα και τα κάνει όλα με πλαστές υπογραφές.» Οι Ρομά δεν έβλεπαν το επίδομα και εκείνος τους έλεγε ότι το έκοψε το υπουργείο. Ομως έκλεβε και από τραπεζικούς λογαριασμούς -200.000 από έναν, 4.000 από άλλον. Η οικονομική ζημιά που προέκυψε από τις πρώτες καταγραφές ξεπερνάει τα 3 εκ. ευρώ. Ο λογιστής έκλεισε αιφνιδιαστικά το γραφείο του στην Καρδίτσα και έγινε καπνός.