Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή για την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα

Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή για την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα

«Είστε πιο δεξιός και από τον Βελόπουλο», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και εκείνος του είπε «Πήρατε τις έδρες από το κόμμα που εκλεχθήκατε και κάνατε άλλο». Αλλά και με τον Δημήτρη Νατσιό της “Νίκης” λογόφερε ο Γιώργος Φλωρίδης.

Συνεχίζονται οι έντονες συγκρούσεις στο κοινοβούλιο λόγω των αλλαγών στην ποινική νομοθεσία που αυστηροποιεί το όλο πλαίσιο. Οι εκπρόσωποι των περισσότερων αντιπολιτευομένων κομμάτων  βάλλουν κατά του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Φλωρίδη.

Σήμερα ήρθαν σε αντιπαράθεση οι Φλωρίδης και Νάσος Ηλιόπουλος, όταν ο δεύτερος είπε στον υπουργό «συγχαρητήρια, καταφέρατε να γίνετε πιο δεξιός και από το Βελόπουλο, και από τη “Νίκη” και από όλους, έχετε αλλεργία στην επιστημονική γνώση και στα επιστημονικά στοιχεία, κάτι που είναι βασικό γνώρισμα της άκρας δεξιάς, το ότι δεν αντέχει την επιστημονική γνώση».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «είναι η πιο βαθιά θεσμική δύναμη ανομίας που έχει περάσει στην Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία και που κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη», αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και στον ρόλο της συμπολίτευσης για να μην κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη.

Ο Γώργος Φλωρίδης του είπε: «Σηκωθήκατε και φύγατε από το κόμμα σας. Εγώ όμως όταν αποχώρησα από το ΠΑΣΟΚ, παραιτήθηκα και παρέδωσα την έδρα. Εσείς, στο όνομα ποιας ηθικής δεν γνωρίζω, με άλλο κόμμα εκλεγήκατε και πήρατε τις έδρες σας και κάνατε νέο κόμμα. Ονομάζεστε “Νέα Αριστερά” και νομίζετε ότι έχουμε ξεχάσει πως ήσασταν στον ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνήσατε. Η μεγαλύτερη θεσμική εκτροπή που αντιμετώπισε η χώρα στα χρόνια της μεταπολίτευσης ήταν η σκευωρία που στήσατε».

Αναφέρθηκε εν συνεχεία «στη σκευωρία να οδηγήσετε στη φυλακή πρώην πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς. Θυμίζω τον κ. Σαμαρά, τον κ. Πικραμμένο, τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλους υπουργούς. Αυτή, με τη βούλα της Δικαιοσύνης μπήκε στο αρχείο, γιατί αποδείχθηκε ότι είχατε στήσει μια σκευωρία με ψευδομάρτυρες, απλώς και μόνο για να εκδικηθείτε πολιτικούς σας αντιπάλους που δεν μπορούσατε να τους αντιμετωπίσετε στα μαρμαρένια αλώνια», υποστήριξε ο Γιώργος Φλωρίδης, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

«Μας λέτε πιο δεξιούς από τους δεξιούς», είπε. «Όμως αυτές τις μέρες παρακολουθώ ότι η επιχειρηματολογία σας, η αντίθεσή σας στο νομοσχέδιο, η φρασεολογία σας, ταυτίζεται απολύτως με τη φρασεολογία του κόμματος των “Σπαρτιατών”, του κόμματος του κ. Βελόπουλου και του κόμματος της “Νίκης”. Λένε ό,τι ακριβώς λέτε κι εσείς», είπε ο Γιώργος Φλωρίδης.

«Η ηθική σας είναι να ξεπλύνετε τους ένοχους από τα Τέμπη. Η ηθική μας είναι η δικαιοσύνη και γι’ αυτό και στην ηθική θα μας χωρίζει πάντα μια άβυσσος. Καλή τύχη κύριε Φλωρίδη», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της “Νέας Αριστεράς”.

Και με τη “Νίκη”

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Φλωρίδη στις αναφορές του προέδρου της «Νίκης», Δημήτρη Νατσιού ότι «τα ανήλικα παιδιά θα είναι τα πιο αθώα θύματα των ποινικών κωδίκων» και ότι πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο παιδομάζωμα», καταλογίζοντάς του υποκρισία και δικολαβίστικα τερτίπια.

«Με διάφορα δικολαβίστικα τερτίπια, αρνείστε να ψηφίσετε ένα πλέγμα προστασίας για την αντιμετώπιση της ανομίας. Πείτε στους γιατρούς, που μάχονται στα νοσοκομεία και τους βρίζουν και τους χτυπάνε, γιατί δεν ψηφίζετε τις διατάξεις που τους προστατεύουν, τους δασκάλους, τους καθηγητές που τους βιαιοπραγούν απρόκλητα κάποιοι. Εμείς καθιερώνουμε ειδικά αδικήματα για αυτά. Γιατί δεν τα ψηφίζετε αυτά και επικαλείστε διάφορα δικολαβίστικα τερτίπια; Είτε υποκριτές», είπε ο Γιώργος Φλωρίδης.

«Όλος ο επιστημονικός κόσμος που είναι αντίθετος είναι υποκριτές; Κυριαρχούνται όλοι από δικολαβίστικο πνεύμα;», αντέδρασε ο κ. Νατσιός. «Εσείς πάτε με το να τιμωρήσουμε, να τιμωρήσουμε. Η τιμωρία δεν λύνει προβλήματα, πρέπει να πάμε στα αίτια, γιατί αγρίεψαν τα παιδιά μας. Αν τα τιμωρήσουμε και τα κλείσουμε φυλακή δηλαδή θα αντιμετωπιστεί η βία των νέων; Είστε βαθιά νυχτωμένοι. Εσείς είστε υποκριτές γιατί αγνοείτε το θέμα και μας κουνάτε και το δάχτυλο», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Έχουμε μια παιδεία παιδομάζωμα. Δεν λύνονται έτσι τα θέματα. Είναι πολύ βαθύτερα τα αίτια της βίας των νέων και της ενδοοικογενειακής βίας. Δώστε χρήματα στο λαό για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα φριχτά, καθημερινά προβλήματα και θα σταματήσει η βία και μέσα στα σπίτια και τα παιδιά θα μορφωθούν καλύτερα. Είστε βαθιά νυχτωμένοι, έχετε φύγει από την πραγματικότητα», ανέφερε ο κ. Νατσιός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι