Λουκασένκο προς Δυτικούς: Χτυπάτε εμένα, για να πλήξετε τη Ρωσία

Λουκασένκο προς Δυτικούς: Χτυπάτε εμένα, για να πλήξετε τη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο κατηγόρησε σήμερα τους Δυτικούς ότι θέλουν να τον ανατρέψουν με στόχο να αποδυναμώσουν τη Ρωσία.

«Βλέπετε τη Λευκορωσία σαν ένα τραμπολίνο για να φτάσετε στη Ρωσία, όπως πάντα», είπε, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του..

«Αντίθετα με τον Χίτλερ που είχε στείλει τον στρατό του στη Μόσχα, αυτοί σήμερα επιδιώκουν να καταστρέψουν την υπάρχουσα εξουσία, να την αντικαταστήσουν με μια νέα που θα ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από μια άλλη χώρα και θα αναπτύξει στρατεύματα», πρόσθεσε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε χθες ότι είναι έτοιμος να στείλει εφεδρική αστυνομική δύναμη στη Λευκορωσία αν οι διαδηλώσεις κατά της αμφιλεγόμενης επανεκλογής του Αλεξάντερ Λουκασένκο στις 9 Αυγούστου τεθούν εκτός ελέγχου.

Ωστόσο, μόλις πριν από δύο μήνες ο Λευκορώσος πρόεδρος είχε κατηγορήσει τη Μόσχα ότι ήθελε να κάνει υποτελή τη χώρα του, στέλνοντας μισθοφόρους για να την αποσταθεροποιήσουν και να παρέμβουν στις εκλογές. Είχαν συλληφθεί συγκεκριμένα τότε στη Λευκορωσία 20 Ρώσοι που ανήκουν σε μια παραστρατιωτική οργάνωση για την οποία κάποιοι -κυρίως οι ΗΠΑ αλλά και μερικές ευρωπαϊκές χώρες- θεωρούν ότι ενεργεί με εντολές του Κρεμλίνου. Τυπικά πάντως οι τότε συλληφθέντες ανήκουν σε μια ομάδα που δηλώνει ότι ασκείται στις πολεμικές τέχνες και ζει στρατιωτικά από χόμπι. Κατά πολλούς λειτουργεί μισθοφορικά.

Αντιμέτωπος τώρα με ένα απρόσμενο κύμα διεθνών επικρίσεων για την καταστολή διαδηλώσεων στη χώρα του, ο Λουκασένκο έσπευσε να ζητήσει τη βοήθεια του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δήλωσε ότι θα επιβάλει εμπορικές κυρώσεις εναντίον της Πολωνίας και της Λιθουανίας που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους διαδηλωτές.

Νωρίτερα σήμερα, ο Λουκασένκο έδωσε εντολή στο 50% του στρατού της χώρας να τεθεί σε ετοιμότητα ώστε να αποκρούσει τις απειλές που προέρχονται, όπως είπε, από την Δύση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx