Λουκέτα μικρών επιχειρήσεων στη Βρετανία λόγω της πανδημίας

Λουκέτα μικρών επιχειρήσεων στη Βρετανία λόγω της πανδημίας

Λουκέτο σε περισσότερες από 250.000 μικρές επιχειρήσεις στη Βρετανία φαίνεται να φέρνει η πανδημία, τα περιοριστικά μέτρα αλλά και το Brexit.

Σε μια έρευνα της Ομοσπονδίας Μικρών Επιχειρήσεων για το 4ο τρίμηνο του 2020, τα στοιχεία είναι χαρακτηριστικά της ζοφερής κατάστασης που επικρατεί στη Βρετανία. Ενώ, οι περισσότεροι επιχειρηματίες δηλώνουν ότι θα κλείσουν χωρίς επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη από την κυβέρνηση.

Το 80% των ερωτηθέντων δηλώνουν απαισιόδοξοι, όσον αφορά τις προοπτικές βελτίωσης της κατάστασης, ενώ το ¼ των επιχειρήσεων έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του. Στην Βρετανία 16,8 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται σε μικρές επιχειρήσεις.  Ενώ και το Brexit φαίνεται να δυσκολεύει περεταίρω την κατάσταση μιας και οι τελωνειακές καθυστερήσεις επηρεάζουν το 47% των επιχειρήσεων. Η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα θεωρούνται η δεύτερη μεγαλύτερη απειλή για την βιωσιμότητα για το 46% των επιχειρήσεων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι