Λυδία Κονιόρδου: “Έπεσα θύμα απόπειρας βιασμού σε ηλικία 15 ετών”

Ζάκυνθος

Η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, αποκάλυψε πως υπήρξε θύμα απόπειρας βιασμού σε ηλικία μόλις 15 ετών. Σε τοποθέτησή της στο Open σχετικά με το «τσουνάμι» καταγγελιών στον καλλιτεχνικό χώρο, η κα Κονιόρδου θυμήθηκε το περιστατικό που στιγμάτισε και την ίδια. «Καμία γυναίκα δεν έχει ζήσει μια ζωή χωρίς παρενόχληση» ανέφερε και συνέχισε:

«Εγώ είχα παιδικό τραύμα από σχόλια που άκουγα στο δρόμο. (…) Αργότερα έξω από το σπίτι μου υπήρξε απόπειρα βιασμού σε ηλικία 15 ετών, σώθηκα από τα σκυλιά που άρχισαν να γαβγίζουν όταν έβγαλα μια κραυγή».
Εκείνη τη στιγμή, το μόνο που μπόρεσε να κάνει είναι να βγάλει μία κραυγή, είπε.

«Εκείνη τη στιγμή παρέλυσα. Παρέλυσα, δεν μπορούσα να υπερασπίσω τον εαυτό μου παρόλο που ήμουν αθλήτρια. Το μόνο που κατάφερα ήταν να βγάλω μια κραυγή, το άκουσαν τα σκυλιά σε μια κτηνιατρική κλινική, άρχισαν να γαβγίζουν και ο βιαστής φοβήθηκε και έφυγε».

Μετά από αυτό το περιστατικό, όπως εξομολογήθηκε, αποφάσισε πως θα υπερασπίζεται τον εαυτό της με κάθε μέσο. «Μετά από αυτό, το επεξεργάστηκα μέσα μου και αποφάσισα ότι στη ζωή μου θα υπερασπίζομαι τον εαυτό μου με το σώμα μου, με ό,τι διαθέτω. Αυτό βλέπω ότι αυτή τη στιγμή και μου δίνει κουράγιο, πώς έχει περάσει αυτό το κίνημα στη νέα γενιά, η οποία έχει μηδενική ανοχή σε πράγματα που εμείς τα δεχόμασταν σαν ιδιαιτερότητα ή μέρος της ιδιοσυγκρασίας κάποιου ατόμου».

Η ηθοποιός εκτίμησε πως μέσα από όλες τις καταγγελίες που βλέπουν το «φως» αλλάζει η εποχή στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και γενικώς στη χώρα. «Αισθάνομαι ότι η εποχή μας αλλάζει σελίδα» σημείωσε, χαρακτηριστικά η Λυδία Κονιόρδου και έκανε έκκληση για αλληλεγγύη. «Αυτή την στιγμή που ζούμε είναι ιστορική και χρειάζεται όλοι να δείξουμε αλληλεγγύη».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι