Μάας : Δεν γίνεται διάλογος με γεωτρήσεις στην Κύπρο

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, που βρίσκεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το β’ εξάμηνο του 2020 και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Το διεθνές Δίκαιο θα πρέπει να τηρείταιμ και η πρόοδος των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας θα είναι εφικτή, εφ’ όσον πράγματι η Άγκυρα παύσει κάθε δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην  Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπουμε την αναγκαιότητα να υπάρξει διάλογος με την Τουρκία, διότι η Τουρκία είναι στρατηγικά μια σημαντική χώρα, τόσο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ όσο και στο μεταναστευτικό», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο Χάικο Μάας ανέφεε ότι η Γερμανία αναμένει από την Τουρκία «οι γεωτρήσεις αυτές οι οποίες γίνονται μπροστά από την Κύπρο να πάρουν ένα τέλος και να μην υπάρξει πρόθεση να ξεκινήσουν νέες δραστηριότητες . Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να υπάρξει διάλογος, ο οποίος να οδηγεί σε βήματα προς το μέλλον, ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία. Και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει μεγάλη ομοφωνία, σε μεγάλο βαθμό συμφωνία επ’ αυτού».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Αγία Σοφία, ο Χάικο Μάας υιοθέτησε την τοποθέτηση του Ζοζέπ Μπορέλ, που ανέφερε ότι «η κίνηση ασφαλώς δεν συμβάλλει στην κατανόηση των λαών».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι