Μάχη δίνει η πυροσβεστική με την φωτιά στην Ιεράπετρα

Σε πύρινο κλοιό και η Γορτυνία – 12 χωριά εκκενώνονται

Παρά την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, που διήρκησε όλο το βράδυ, η φωτιά που ξέσπασε από χτες στο δάσος της Πρίνας στο Λασίθι εξακολουθεί να μαίνεται, με συνεχείς αναζωπυρώσεις, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, στο σημείο επιχειρούν 20 οχήματα της πυροσβεστικής, με 90 άντρες, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα από την Κρήτη ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού ενώ αναμένεται και ένα από την Αθήνα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι “σπρώχνουν” το μέτωπο της φωτιάς προς τις τοπικές κοινότητες Μεσελέρων, Μακρυλιάς και Καλαμαύκας, με το έργο των πυροσβεστών να είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Μέχρι στιγμής η φωτιά δεν έχει απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι