Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Σταμάτα – Σύλληψη μελισσοκόμου για εμπρησμό

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Σταμάτα – Προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε Ροδόπολη, Διόνυσο και Σταμάτα, καθώς αν και η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, υπάρχει φόβος για αναζωπυρώσεις. Αυτή την ώρα επιχειρούν 310 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 110 οχήματα, 12 Ε/Π και 9 Α/Φ, ενώ στην κατάσβεση συμμετείχε και το BERIEV-200. Συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες. Στάχτη έχουν γίνει αρκετά σπίτια και αυτοκίνητα στην περιοχή της Ροδόπολης.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της περιοχής, Βασίλη Κλεφτάκη, 20 σπίτια έχουν καεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. «Υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, είναι μεγάλο το μέτωπο δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά η κατάσταση, είναι λίγο καλύτερη. Μόλις κατασβεστεί η φωτιά θα δούμε τις ζημιές μας», υπογράμμισε ο κοινοτάρχης της περιοχής, ο οποίος υπολογίζει πως 20 σπίτια έχουν καεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Ο κοινοτάρχης κάνει λόγο για εμπρησμό. Πριν από λίγο συνελήφθη ένας μελισσοκόμος, κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια.

Στην έκτακτη ενημέρωση για την πυρκαγιά στην Αττική, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έγινε γνωστό πως οι αρχές είχαν προχωρήσει σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων (οι οποίοι αφέθηκαν πριν από λίγο ελεύθεροι). Οι δύο υπουργοί σημείωσαν πως η κατάσταση δείχνει πλέον βελτιωμένη, ενώ την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι