Μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική στην Αχαΐα

Κλιματική Αλλαγή: Πώς η πολιτική έχει εργαλειοποιήσει τη φύση, Αντώνης Φώσκολος

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες πρόκειται να δώσει η πυροσβεστική, προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Ζήρια Αχαΐας, το Λαμπίρι και τις Καμάρες. Οι κάτοικοι του Λόγγου επέστρεψαν στα σπίτια τους, κατ’ υπόδειξη της πυροσβεστικής, καθώς ο οικισμός δεν κινδυνεύει πλέον από την πυρκαγιά. Με το πρώτο φως της ημέρας θα πετάξουν και πάλι τα εναέρια μέσα.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε ότι οι επόμενες ώρες είναι «ιδιαίτερα κρίσιμες για τις περιοχές της Αιγιάλειας που τυλίχτηκαν στις φλόγες. Η κατάσταση είναι δύσκολη και επίπονη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν». Πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια έχει θέσει το σύνολο του στόλου των μηχανημάτων και του προσωπικού της στην υπηρεσία των αρχών.

Είμαστε στο πλευρό όλου του μηχανισμού, των δυνάμεων πυρόσβεσης και όλων όσων καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Βιώνουμε άλλη μια δύσκολη μέρα για την Αχαΐα, που για να την ξεπεράσουμε είναι απαραίτητη η συνδρομή όλων μας».

Πέντε τραυματίες

Περίπου 110 πολίτες απεγκλώβισαν τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού από τις παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας, Μπούκα, Λόγγος και Πεύκη, που είχαν αποκλειστεί λόγω της φωτιάς και τους μετέφεραν στο λιμάνι του Αιγίου. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της 5ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού, αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, «κινητοποιήσαμε από την πρώτη στιγμή όλα τα πλωτά σκάφη του λιμενικού που είχαμε διαθέσιμα και ταυτόχρονα ενεργοποιήσαμε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης».

Πέντε άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αιγίου, οι οποίοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς η κατάσταση της υγείας τους να εμπνέει ανησυχία. Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν καταστραφεί, όπως και πολλές καλλιέργειες, αν και η πραγματική έκταση της καταστροφής θα αποκαλυφθεί τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την ίδια στιγμή στον σταδιακό απεγκλωβισμό των οχημάτων που βρίσκονταν ακινητοποιημένα, λόγω της φωτιάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου στις περιοχές του Δρεπάνου και του Ελαιώνα, προχωρά η Αστυνομία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μικρός αριθμός αυτοκινήτων κινείται ανά χρονικά διαστήματα, με ένα περιπολικό να προπορεύεται πάντα, για λόγους ασφαλείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι