“Μακεδονικό” κρασί το δώρο του Ζάεφ στον γραμματέα του ΝΑΤΟ

“Μακεδονικό” κρασί το δώρο του Ζάεφ στον γραμματέα του ΝΑΤΟ

Ο Ζόραν Ζάεφ προσέφερε ένα μπουκάλι κρασί στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα «υπέροχο μακεδονικό κρασί». Το περιστατικό και τις σχετικές φωτογραφίες ανήρτησε ο πρωθυπουργός της “Βόρειας Μακεδονίας”, Ζόραν Ζάεφ, στο Facebook.

Η μία φωτογραφία, μάλιστα, εστιάζει στην ετικέτα του κρασιού. «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας – Υπουργείο Άμυνας» αναγράφει η ετικέτα του κρασιού, ενώ με μικρότερα γράμματα σημειώνεται «ΜΚ in ΝΑΤΟ». Το ΜΚ είναι ο διεθνής κωδικός της γειτονικής χώρας με βάση τα όσα προέβλεπε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ δώρισε το κρασί στον Γενς Στόλτενμπεργκ, στο πλαίσιο της επετείου των 70 χρόνων του ΝΑΤΟ. Η διήμερη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ διεξάγεται στο Λονδίνο.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Ζόραν Ζάεφ πλέκει το εγκώμιο του Στόλτενμπεργκ σημειώνοντας ότι είναι από τους μεγαλύτερους φίλους και υποστηρικτές της χώρας. Πρόσθεσε ότι ο Στόλτενμπεργκ τού είπε ξανά ότι «θα γίνεις μέλος του ΝΑΤΟ». «Στην υγειά σου Γενς, απόλαυσε τη γεύση αυτού του υπέροχου μακεδονικού κρασιού», ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι