Μακελειό από νεοσύλλεκτο σε στρατιωτική βάση στο Ιράν

Μακελειό από νεοσύλλεκτο σε στρατιωτική βάση στο Ιράν

Είναι αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμή τι ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του νεοσύλλεκτο.

Πέντε στρατιώτες μέσα σε μια βάση στο νότιο Ιράν σκότωσε ένας νεοσύλλεκτος, ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε, όπως μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο Irna.

«Απόψε το βράδυ, ένας νεοσύλλεκτος, που εκτελούσε υπηρεσία σκοπιάς σε μια μονάδα, μπήκε στην αίθουσα ανάπαυσης των στρατιωτών και πυροβόλησε τους συναδέλφους του. Πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους» ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο έναν αξιωματικό του στρατού. Ο δράστης «έφυγε αμέσως από τον στρατώνα» και αναζητείται.

Το επεισόδιο αυτό, κάτι σπάνιο για το Ιράν, σημειώθηκε στην επαρχία Κερμάν όπου στις 3 Ιανουαρίου, σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν τουλάχιστον 89 άνθρωποι, σε μια τελετή στη μνήμη του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί. Ο πρώην αρχηγός της Δύναμης Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε τον Ιανουάριο του 2020 από αμερικανικό πλήγμα στη Βαγδάτη του Ιράκ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι