Μακρά θα είναι η ανάρρωση του Ρόμπερτ Φίτσο

Μακρά θα είναι η ανάρρωση του Ρόμπερτ Φίτσο

Η ανάρρωση του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίστηκε από σφαίρες στις 15 Μαΐου, θα είναι «πολύ μακρά», ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινακ. Το νοσοκομείο χαρακτηρίζει την κατάσταση του Φίτσο ικανοποιητική καθώς ο ασθενής έχει αρχίσει να δέχεται τροφή.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο δέχτηκε επίθεση από έναν ένοπλο, στις 15 Μαΐου, ενώ χαιρετούσε τους υποστηρικτές του, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Χάντλοβα, μια πόλη της κεντρικής Σλοβακίας. Υποβλήθηκε αμέσως σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις, σε νοσοκομείο της πόλης Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου παραμένει για νοσηλεία.

«Η ανάρρωση του πρωθυπουργού είναι επιτέλους σε καλό δρόμο, αλλά θα ειναι ιδιαίτερα μακρά, επειδή τα τραύματά του είναι πολύ σοβαρά», είπε ο Κάλινακ. Ο ίδιος είπε ότι για λίγα χιλιοστά γλίτωσε ο πρωθυπουργός από τις σφαίρες:

«Το λεπτό έντερο υπέστη διάτρηση σε πέντε σημεία, όμως οι γιατροί έκαναν θαύματα. Αν είχε χτυπηθεί κάποιο όργανο ζωτικής σημασίας, η επίθεση θα είχε μοιραίο αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε σήμερα ότι η θεραπεία του πρωθυπουργού συνεχίζεται κανονικά και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική.

Ο δράστης της επίθεσης, Γιουράι Τσίντουλα, 71 ετών, συνελήφθη έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι