Μακρόν για Λιβύη: Να αποχωρήσουν ρωσικές και τουρκικές δυνάμεις

Μακρόν για Λιβύη: Να αποχωρήσουν ρωσικές και τουρκικές δυνάμεις

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι την επόμενη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσει η γαλλική πρεσβεία στην Τρίπολη της Λιβύης, επαναλαμβάνοντας ότι οι τουρκικές και ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από τη χώρα αυτή.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε ο Μακρόν στο Παρίσι με τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ ελ Μένφι.

«Από την Δευτέρα, η πρεσβεία μας στην Τρίπολη θα ανοίξει και πάλι», είπε ο Γάλλος ηγέτης. Η πρεσβεία είχε κλείσει από το 2014. Ο Μακρόν είπε επίσης ότι η Γαλλία και οι Ευρωπαίοι εταίροι της θα στηρίξουν τις πολιτικές προσπάθειες της Λιβύης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι