Μακρόν-Μέρκελ συμφώνησαν ότι διαφωνούν για την Ανατολική Μεσόγειο

Μακρόν-Μέρκελ συμφώνησαν ότι διαφωνούν για την Ανατολική Μεσόγειο

Συμφώνησαν ότι ακολουθούν διαφορετική πολιτική στο ίδιο θέμα, Μέρκελ και Μακρόν, κατά τη σημερινή τους συνάντηση όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά και στην ανατολική Μεσόγειο,όμως παρότι διαφωνούν στη μέθοδο, συμφωνούν ότι πρέπει να στηριχθεί η Ελλάδα και η Κύπρος.

«Μαζί με τη Γαλλία μπορούμε να βρούμε καλές λύσεις. Πρέπει να είναι σαφές ότι και οι δύο χώρες υποστηρίζουμε τους Ευρωπαίους εταίρους και αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως με την αποστολή πλοίων που έκανε η Γαλλία, ενώ εμείς έχουμε ταχθεί υπέρ της επανέναρξης του διαλόγου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Ωστόσο,  αυτό δεν έχει επιτευχθεί, αλλά εργαζόμαστε γι’ αυτό», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μακρόν στο προεδρικό εξοχικό, στον πύργο του Μπρεγκανσόν στη νότιο Γαλλία.

«Μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις στον τρόπο που θέλουμε τον διάλογο, ωστόσο ήμασταν πάντα μαζί, πάντα συντονισμένοι ώστε να κάνουμε τη Μεσόγειο έναν χώρο ελευθερίας, έναν χώρο σεβασμού του διεθνούς δικαίου κι έναν χώρο σταθερότητας», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ  Μακρόν.

Ο κ. Μακρόν επεσήμανε ότι «κοινή μας επιθυμία με τη Γερμανία είναι να αναπτύξουμε μια κοινή ατζέντα για τα προβλήματα στη Μεσόγειο και στο πλαίσιο αυτό στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή κυριαρχία. Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν τη βούληση να συνεργαστούν με την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς χρειάζεται σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο ώστε να υπάρχει σεβασμός του διεθνούς δικαίου, χωρίς να υπάρχει κλιμάκωση».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι