Μακρόν προς αγρότες που ανησυχούν με την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ: “Απέχουμε πολύ….”

Μακρόν προς αγρότες που ανησυχούν με την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ: “Απέχουμε πολύ….”

Aνησυχούν οι αγρότες για το τι θα σημαίνει για τα εισοδήματά τους η ένταξη του σιτοβολώνα της Ουκρανίας στην ΕΕ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε σήμερα ότι παρά την εξαγγελία περί ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ένταξη απέχει πολύ χρονικά, καθώς αυτή μεταξύ άλλων, προϋποθέτει τη μεταρρύθμιση πολλών κανόνων λειτουργίας της ΕΕ.

Προέβη στη δήλωση επειδή του εξέφρασαν ανησυχίες οι Γάλλοι αγρότες, αλλά και επειδή έχουν θορυβηθεί και άλλοι Ευρωπαίοι αγρότες, λόγω της μεγάλης αγροτικής παραγωγής της συγκεκριμένης χώρας. Είπε συγκεκριμένα: “Είμαστε πολύ μακριά από μια πραγματική διεύρυνση στην Ουκρανία. Οποιαδήποτε διεύρυνση θα συνεπάγεται την σε βάθος μεταρρύθμιση των κανόνων μας και αυτό δεν είναι κάτι απλό και άμεσο και οπωσδήποτε προϋποθέτει τεράστια αύξηση στην οικονομική ενίσχυση”, πρόσθεσε, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν εννοούσε την οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας ή του αγροτικού τομέα άλλων χωρών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι