Μακρόν: Τα κράτη – μέλη πρέπει να υπερασπίζονται την κυριαρχία τους

Μακρόν: Τα κράτη – μέλη πρέπει να υπερασπίζονται την κυριαρχία τους

“Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να υπερασπίζονται την κυριαρχία τους” δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής.

Αναφορικά με την Τουρκία, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η θέση της Γαλλίας παραμένει σταθερή στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου και ζητεί την υπεράσπιση της κυριαρχίας των κρατών – μελών της ΕΕ και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε και μια λιγόλογη δήλωση σε ό,τι αφορά στη στάση της Πολωνίας και της Ουγγαρίας. Είπε ότι περιμένει να ολοκληρωθεί ένας συμβιβασμός για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις Πολωνών και Ούγγρων, οι ηγέτες σήμερα θα εγκρίνουν (ή όχι) την διαπραγμάτευση σύμφωνα με την οποία οι δύο χώρες συμφώνησαν να άρουν το βέτο υπό προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα ο βασικός όρος είναι οι κυρώσεις για παραβιάσεις του κράτους δικαίου να εξεταστούν σε ύστερο χρόνο και κυρίως μετά από σχετική γνωμοδότηση ότι ήταν νόμιμο (ή όχι) να συνδεθούν με τη χρηματοδότηση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι